Devamsızlıktan sınıfta kalacak olan öğrenciler belirlendi

Devamsızlıktan sınıfta kalacak olan öğrenciler belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik olarak herhangi bir devamsızlık affı yapılmayacağı daha önce de belirtilmişti. Bakanlık açık liseye geçişleri ve devamsızlık aflarına karşı kesin net cevabı vermişti. Peki kimler sınıfta kalacak? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açık liseye geçişlerin ve devamsızlık aflarının önüne geçecek bir yönetmelik geliştirilmişti.
Ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrenciler için devamsızlık affı talebi çokça dile getirilmeye başlanmıştı.
Ancak bakanlık söz konusu taleplere olumsuz yanıt verdi.
Peki kimler sınıfta kalacak?
Liselerde öğrenim görmekte olan öğrencilerin özürsüz olarak yapabilecekleri toplam devamsızlık süresi 1 yıl içerisinde 10 gündür.
Bir yıl içerisinde 10 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler, hangi koşulda olursa olsun, ders notlarındaki başarılarına bakılmaksızın sınıfta bırakılır.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin 36. Maddesi konuyla ilgili olarak "Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir." hükmünde bulunmuştur.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

11 Yorum